Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

ΕΠΟ – Ενώσεις | «Κύμα» αναδιαρθρώσεων κατηγοριών - Οι ενώσεις θα πρέπει να δηλώσουν πρωταθλητές


13/4/2020 12:36:03      1111 προβολές

Μετά τα τελευταία γεγονότα η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στις Εθνικές αλλά και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες είναι μονόδρομος.

Καθώς τα περισσότερα πρωταθλήματα δεν θα ολοκληρωθούν οι ενώσεις θα προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις «προς τα πάνω». Αυτό θα σημαίνει ότι αρκετές ομάδες θα ανεβούν κατηγορία αλλά και ότι θα πέσουν ελάχιστες (σε μερικές ενώσεις ίσως και καμία). Επίσης σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν περισσότεροι όμιλοι στις μεγαλύτερες κατηγορίες των ενώσεων και λιγότεροι όμιλοι στην τελευταία κατηγορία της κάθε ένωσης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η Γ Ερασιτεχνική να μην υπάρξει. Και μιλάμε φυσικά για τις μεγαλύτερες ενώσεις καθώς οι μικρότερες δεν διαθέτουν Γ Ερασιτεχνική (ούτε Β’ ερασιτεχνική μερικές).

Σε ότι αφορά την ΕΠΣ Μακεδονίας η δημιουργία για μία μόνο χρονιά δύο ομίλων στην Α1 ερασιτεχνική δεν αποκλείεται. Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2020-21) θα είναι μεταβατική με πολλές ομάδες να υποβιβάζονται έτσι ώστε από το 2021-22 να έχουμε έρθει –έστω και στο περίπου- στην τωρινή κατάσταση.Φόβοι για μεγάλη συρρίκνωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

«Μπάλα» θα θέλουν να παίξουν όλοι. Το ερώτημα είναι πόσες ομάδες θα μπορέσουν να επιβιώσουν καθώς οι παράγοντες είναι επαγγελματίες και φυσικά θα τους πλήξει και αυτούς η μεγάλη οικονομική ύφεση που έρχεται λόγω της καραντίνας. Οι ενώσεις θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουν να καθορίσουν τις κατηγορίες και του ομίλους αυτών.


Χρειάζεται βοήθεια από όλους

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει σημαντική βοήθεια από όλους σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά σωματεία. Οι Δήμοι είναι αυτοί που πρέπει να βοηθήσουν με οποιαδήποτε τρόπο το τοπικό σωματείο να επιβιώσει. Αυτό μπορεί να γίνει με διευκόλυνση της μεταφοράς της ομάδας ή ακόμα και με οικονομική βοήθεια (χρειάζεται νομοθετική τροποποίηση). Και όταν λέμε «οικονομική βοήθεια» από τους Δήμους όχι με απευθείας χρηματοδότηση αλλά με την ανάληψη κάποιον εξόδων (πχ. διαιτησία, γιατρούς κλπ). Φυσικά και οι τελευταίοι (διαιτητές γιατροί, παρατηρητές κλπ) θα πρέπει να βάλουν και αυτοί «πλάτη» σε όλο αυτό.


ΕΠΟ: Το «μπαλάκι» στις ενώσεις

Ενώ το νομικό επιτελείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επεξεργάζεται τρόπους για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος χωρίς να τελειώσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, σύντομα θα καλέσει τις ενώσεις να της υποδείξουν τους πρωταθλητές τους, δηλαδή τις ομάδες που ανεβούν στην Γ Εθνική.

Ουσιαστικά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ολοκληρωθεί η ανώτερη κατηγορία κάθε ένωσης (ακόμα και χωρίς play-off όπου αυτό απαιτείται) και ακολούθως να γίνει η γνωστοποίηση των πρωταθλητών. Για να μη γίνουν (σε όσες ενώσεις προβλέπεται τα Play-off ή να γίνουν ελάχιστα από αυτά) θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση, κάτι που έχει ήδη πει ο κ.Αυγενάκης ότι θα το κάνει.

01.

ΕΠΟ | Οι διαιτητές των αγώνων της Τετάρτης (5/10) για το Κύπελλο Ελλάδας

4/10/2022 10:29:05

02.

ΕΠΟ | Η προκήρυξη της Γ Εθνικής κατηγορίας

3/10/2022 17:29:11

03.

Live | Μακεδονικός - Αναγέννηση Καρδίτσας (5/10/2022 16:00)

3/10/2022 13:10:23