Η συνάντηση των μικτών της ένωσης των ετών 1995-1997 | Ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε την τιμητική του (photos)


  
  • Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας
  • Πριν από 13 ημέρες
  • 73 προβολές

H 25η Ιουνίου 2020 θα είναι μία ημέρα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του Διονύση Ψωμιάδη, του πρώην Προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς σύσσωμη η αθλητική οικογένεια, η δική του οικογένεια και οι φίλοι του τον τίμησαν για την τεράστια προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τη νεολαία σ’ ένα οικείο χώρο γι’ αυτόν, στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Μίκρα.

Είναι γνωστό ότι ήταν ένας εκ των συντελεστών της εκπόνησης και υλοποίησης του οράματος για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα, πριν από 31 χρόνια. Μέχρι και σήμερα αποτελεί το «σπίτι» των μικτών ομάδων όπου κάθε χρόνο περνούν απ’ αυτό εκατοντάδες ταλέντα απ’ όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης για να προετοιμαστούν και να στελεχώσουν υπό τη καθοδήγηση των δασκάλων – προπονητών τους τις αγωνιστικές μικτές ομάδες και με τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν να βοηθηθούν στην μετέπειτα πορεία τους και εξέλιξή τους στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Μακεδονίας, λοιπόν, είκοσι πέντε (25) χρόνια μετά συναντήθηκαν στη Μίκρα οι ποδοσφαιριστές των μικτών ομάδων Παίδων και Νέων της Ένωσης που αγωνίστηκαν τις αγωνιστικές περιόδους 1995 – 1996 και 1996 – 1997 και σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες διακρίσεις στο ενεργητικό τους οι οποίες καταγράφηκαν στην ιστορία της Ένωσης.

Με πρωτοβουλία του τότε προπονητή τους, Θωμά Βυρτζαμάνη και των ιδίων, τίμησαν για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο τον δάσκαλο τους και τότε Πρόεδρό της ΕΠΣ Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, που τους βοήθησε καθοριστικά και σημαντικά στα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα όταν αγωνιζόταν στις μικτές ομάδες και στη συνέχεια με τις βάσεις που απέκτησαν είχαν λαμπρή παρουσία στο χώρο.
Την αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους των ποδοσφαιριστών στον κ. Ψωμιάδη απένειμε ο Αβραάμ (Μάκης) Ανταβαλής.

«Είμαι πολύ συγκινημένος για αυτήν τη διάκριση. Ίσως ήταν μία από τις καλύτερες στη ζωή μου. Με κάνατε να κλάψω. Αυτήν τη στιγμή θα τη θυμάμε σ’ όλη μου τη ζωή», υποστήριξε ο Διονύσης Ψωμιάδης.
Τιμητική πλακέτα δόθηκε στον κ. Ψωμιάδη από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββα Δημητριάδη τονίζοντας: «Ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά μας. Πρόσφερε, προσφέρει και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στο ποδόσφαιρο και στην Ένωση μας»

Επίσης δια χειρός του Δημήτρη Σαλπιγγίδη δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στον Γιώργο Στατερούδη, αδελφό του πρώην συμπαίκτη του, Χρήστου Στατερούδη που έφυγε σε νεαρή ηλικία από κοντά μας σε τροχαίο δυστύχημα.

Οι ποδοσφαιριστές των μικτών ομάδων τίμησαν τον προπονητή τους Θωμά Βυρτζαμάνη και την πλακέτα απένειμε ο Αθανάσιος (Σάκης) Πρίττας.
Ακολούθησε φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο μικτών ομάδων η οποία έληξε ισόπαλη με σκορ 3-3. Τα γκολ σημείωσαν οι Μωϋσίδης (2), Γρόσσης, Σαλπιγγίδης, Μητσόπουλος, Τσούκλης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Φιλιππιάδης, έχοντας ως βοηθούς τους Τικόζογλου και Αγγελόπουλο.

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ: Μπέλλος, Γεωργαντάς, Γεωργιάδης Ηρ., Νάστος, Κούσας, Λάττος, Τσούκλης, Γερομανώλης, Σαλπιγγίδης, Διαμαντής, Μητσόπουλος (έπαιξαν ακόμη οι Μοδόπουλος, Τσολαρίδης, Δανδανάς, Δουλγέρης, Κατσόγλου, Αυγέρης, Κωνσταντίνου). Παρόντες ήταν και οι Λιάκος, Καραλής.

ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ: Χατζόπουλος, Σταπατώρης, Γεωργιάδης Κ., Μωϋσίδης, Ευμορφούλης, Στόϊκος, Γεραγώτης, Μπεκιάρης, Φιλιππίδης, Πρίττας, Γρόσσης (έπαιξαν ακόμη οι Ανταβαλής, Παρμαξίδης, Πετρούσης, Σαρηγιαννίδης).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι φίλοι του Διονύση διοργάνωσαν μία όμορφη εκδήλωση προς τιμή του και του απένειμαν τιμητική πλακέτα διά χειρός του Γιώργου Κούδα του «Μεγαλέξανδρου» του ελληνικού ποδοσφαίρου που άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα «μάρμαρα» του Διοικητηρίου, όπως και ο Ψωμιάδης.

Αναμνηστική πλακέτα του έδωσε και ο φίλος του πρώην διεθνής διαιτητής και πρώην σύμβουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Νίκος Φιλιππιάδης.

Με ανάμεικτα συναισθήματα δέχτηκε τις πλακέτες από τους φίλους του και πραγματικά συγκινημένος τόνισε: «Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ήταν η αιτία που έκανα πολλούς και καλούς φίλους. Τους ευχαριστώ γι’ όλα»

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν νυν και πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΠΣ Μακεδονίας, οι συνεργάτες Θωμά Βυρτζαμάνη, Θανάσης Μανταμάς και Θεόδωρος Φρούτης, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές απ’ όλες τις ομάδες της πόλης (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς) και των μικτών ομάδων, δημοσιογράφοι, φίλοι του παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, η οικογένειά του, ο αδελφός του Παναγιώτης και φυσικά ο προσωπικός του φίλος, Γιώργος Λυσαρίδης που παρουσίασε τις πτυχές του χαρακτήρα του, τις αρετές του, αλλά και τα μειονεκτήματα του, ως άνθρωπος, ως ποδοσφαιράνθρωπος, ως πολιτικός και ως παράγοντας του ποδοσφαίρου.

Το θερμό χειροκρότημα που απέσπασε απ’ όλους ήταν το επιστέγασμα της ημέρας, γεμάτης συγκίνηση και ωραίες αναμνήσεις.
img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img